ClickClickChinta

Chinta_Hatiku

HoW i met Mr. DeNaN -- Part twO

Dua hari berlalu tanpa sms, tanpa call dari Mr. Denan. My friend dah mula risau. Chinta pulak 1 je yang Chinta pk, 'mmg dah kene rejectla aku'...


Dinner awal skit malam ni. After dinner Chinta terus masuk bilik. Dok golek2 atas katil sambil baca majalah. Tetiba bunyi message. Sony Ericson tones. 

Akhirnya, Mr. Denan sms!

 Hehe, bohong sunat konon2 tgk tv. Wat2 tny sape pdhal no dia mmg dah save dlm hp.


'Ooo..rupe2nye Encik yg kene sebijik haritu'.. Nasib baik Chinta x balas camtu ;p. 

Kami pun berbalas2 sms malam tu selama beberapa jam, sampai jari Chinta nak kejang. X yahla ek nak cite kandungan sms berikutnye..Ngeee. 

Keesokannye seperti biasa my friend tny lagi samada Mr. Denan ade sms Chinta x. Bila Chinta bgtau smlm dia sms, terpancar cahaya kegembiraan di wajahnya ;). Setiap hari hp sony Chinta bunyi tanpa henti sampai office mate Chinta complain. ''Bunyi sms tanpa henti, u x penat type meh?" (office mate Chinta cina) Chinta sengih je. Lama-kelamaan office mate Chinta dah lali. Bayangkanlah, bil hp Mr Denan mencecah RM2000 hanya SMS sahaja! tu x termasuk call lagi. Peerrgghhh, zaman bercinta memang mengasyikkan.

Our 1st date makan kat Kueyteow Iman. Tempat ni memang famous kat A.setar. 

Kami bersembang pasal family masing2. Yela, nak get to know each other more. Our 2nd date kat Orange Cafe, near menara A.Setar (now cafe ni dah xde dah) dan seterusnya. 

Mr. Denan ni seorang yg pendiam. Penah ade skali tu after tengok wayang on da way  hantar Chinta balik, dia diam je. Dalam hati Chinta terdetik, mcmana nak get along nanti ek kalau diam jek. Chinta tanya sepatah dia jawab sepatah. Sampai Chinta kehabisan idea nak tanya. Last2 kebetulan kami lalu di 1 jalan yg sedang diperbaiki (diperbaiki? please correct me if i'm wrong). 


Chinta pun wat2 tny soklan. 'Diorang nak watpe ek jalan ni?'.. Hahaha, soklan paling ngok Chinta tny. Dah sah2 diorg tengah baik pulih jalan yang rosak. Chinta buntu nak sembang ape.. Mr. Denan pun menjawab soklan Chinta dengan confidentnya.. ;) Then senyap balik sampaila umah. Setengah jam kemudian hp Chinta berbunyi (sms). Mr. Denan rupenye. Kami pun bercitcat. Patutla diam, rupe2nye dia malu kot dengan kecomelan Chinta. haha. (Angkat bakul sendiri jap). Lama2 dah kenal hati budi rupe2nye Mr. Denan ni lawak orangnye. Chinta ni asik gelak je. Dia jugak kuat mengusik. 

Banyak jugakla tempat2 yg kami p masa couple2 dulu. Kl, Penang, Langkawi, Perak..tapi bukan berdua haa..kami p berempat dengan my friend n hubby dia. Banyak sungguh kenangan masa tu. Dan 7 bulan kemudian. Hah? Biar betul?...



To be continue....




 







2 comments:

  1. Kunjungan pertama kali, kenalan dulu ah :)

    ReplyDelete
  2. thanx sudi singgah sini.. nanti cinta terjah sane plak ;)

    ReplyDelete