ClickClickChinta

Chinta_Hatiku

CamNe Ni??

Tika2, come makan! Mama dah cook sedap ni. Mama made chicken soup. (Suke hati je ajar anak campur aduk bahasa). TAK NAK! Come la, mama cook sedap ni. TAK MAULA! (tudia, dua2 loghat utara selatan kuar ni)


Hmm camni la slalu my tika2 ni bila ajak makan. x tau nak wat pe dah. Umur 3 tahun, berat baru mencecah 10.5kg. Ye, baru 10.5kg. Saiz badan mcm budak umur setahun setengah.. Pening kepala Chinta nak wat camne. Tiap2 kali p clinic, 
 'ur baby underweight, need to feed him always'. 'Anak puan ni kurang berat, bulan lepas pun same. X naik2. Kena kerap bg dia makan. Kalau x nanti jd masalah tumbesaran. Kalau boleh, puan makan sekali dgn anak, xpela kalau kita berisi sikit janji anak makan.' 


Wah, xpe dia kata. Skang ni pun Chinta dah naik 6kg tau gara2 nak bg my Tika2 makan. Xpe, untuk Tika2, mama redha. (redha dalam keterpaksaan). Masuk bulan ni dah 6bulan Chinta x p clinic. Bukan pe, dah tau dah ape yg nurse or doctor nak cakap. 

Oh my tika-tika.. Janji tika2 sihat sudah. Anyone yang ade tips lehla share ye ;)















No comments:

Post a Comment

Post a Comment